Skip to main content

Τήλος: Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών – Του έφτιαχναν γάλα με θαλασσινό νερό

(Πηγή φωτ. facebook.com/maria.kamma.5)

Το βρέφος ήταν αποκλεισμένο επί τρεις ημέρες, ενώ οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα

Βρέφος προσφύγων μόλις 50 ημερών που παρέμεινε εγκλωβισμένο με τους γονείς τους σε βραχώδη περιοχή νότια της Τήλου διασώθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού, διασωστών και εθελοντών. Το περιστατικό ήρθε στο φως με ανάρτηση της δημάρχου του νησιού, Μαρίας Καμμά, η οποία και δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση του μωρού.

Όπως μάλιστα αναφέρει η δήμαρχος Τήλου, το προσφυγόπουλο ήταν αποκλεισμένο στο βουνό επί τρεις ημέρες, ενώ οι γονείς του του ετοίμαζαν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.

Το βρέφος εντοπίστηκε εξουθενωμένο και οι διασώστες χρησιμοποίησαν πλαστική λέμβο για να το απεγκλωβίσουν και να το απομακρύνουν από το σημείο.

(Πηγή φωτ. facebook.com/maria.kamma.5)

«Η κοινότητα της Τήλου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων»

Στην ανάρτησή της η κ. Καμμά αναφέρεται στη μεγάλη πίεση που ασκείται στο νησί με το προσφυγικό, τονίζοντας πως η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημένους, τραυματισμένους και χτυπημένους από τους διακινητές ανθρώπους.

«Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους»

«Ιωνάς, αυτό είναι το “όνομα” που του δόθηκε από τον φίλο μας Thanasis Tsitsas, παρομοιαζοντας τον με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα… Ένα προσφυγόπουλου 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα… Για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας “πλάτη” στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό. Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημένους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους. Ναι χτυπημένους, γιατί οι λαθροκινητές προκειμένου να τους φορτώσουν στις βάρκες, τους χτυπάνε… Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητές, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες… και η εξωτερική βοήθεια; Ελαχιστότατη…» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή της και προσθέτει:

«Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους εδώ και καιρό και όμως δεν κάνουν πίσω, δεν δέχονται να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή! Δύο τρεις αστυνόμοι που και αυτοί έχουν ριχτεί στο “παιχνίδι” με τον χρόνο να προλάβουν τους ανθρώπους ζωντανούς. Διοικητής και στρατός συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρα νύχτα… Όλοι μαζί μια γροθιά.  Μπράβο σας ρε παιδιά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές μας και στους ανθρώπους του Δήμου μου» σημειώνει η κ. Καμμά.

«Έτσι πρέπει να είναι οι ανθρώπινες κοινωνίες»

«Έτσι πρέπει να είναι οι ανθρώπινες κοινωνίες και όμως μας κάνει εντύπωση όταν συναντάμε τέτοιες…γιατί στις μέρες μας τα αυτονόητα…σπανίζουν» καταλήγει η ανάρτηση της δημάρχου.