Skip to main content

ΕΕΤΑΑ – ΕΣΠΑ: Πώς θα δείτε τα οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ

Τα οριστικά αποτελέσματα θα μάθουν οι ενδιαφερόμενοι σε λίγες ώρες

Σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου, το απόγευμα αναμένεται η ΕΕΤΑΑ να εκδώσει τους πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2024-25.

Αν και αρχικά η ΕΕΤΑΑ είχε ενημερώσει ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Αυγούστου, υπήρξε ολιγοήμερη καθυστέρηση για να εξεταστούν ενδελεχώς όλες οι ενστάσεις.

Οι γονείς μπορούν να δουν ΕΔΩ  την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

361 εκατ. ευρώ για κάλυψη 173.500 ωφελουμένων

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος των voucher φέτος είναι αυξημένος στα 361,2 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα καλύψει περισσότερους από 173.500 ωφελούμενους όλων των δομών ως εξής:

  • Βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας (που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του προγράμματος): εκτίμηση 110.000 ωφελούμενα βρέφη και παιδιά όλων των κατηγοριών.
  • Το σύνολο των αιτήσεων ατόμων με Αναπηρία για δομές ΚΔΑΠΑμεΑ: εκτίμηση 9.500 ωφελούμενων.
  • Περί τις 54.000 παιδιά σε δομές ΚΔΑΠ.
  • Για Άτομα με Αναπηρία  άνω των 22 ετών διατηρείται η κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων και εκτιμάται ότι επιπλέον 1,7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε voucher ΚΔΑΠ.

Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά προβλέφθηκαν αυξημένα μόρια στην τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια. Αντί για 40 μόρια που λάμβαναν πέρυσι, φέτος λαμβάνουν 50 μόρια.