Skip to main content

Φωτιά στην Αττική: Δύο συλλήψεις για πλιάτσικο

ΕΛ.ΑΣ.

Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία να επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο στα καμένα

Δύο άνδρες συνέλαβε η αστυνομία για πλιάτσικο σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, Κυριακή, 35χρονος και 23χρονος, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Μάκρης και κρίθηκαν ύποπτοι.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν  μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλογικός ασύρματος, κατσαβίδι, σκεπάρνι και αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος (φωτογραφία).

Ακολούθως, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Μαραθώνα, όπου συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο 35χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστεία, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι περιπολίες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα συνεχιστούν με την εφαρμογή προληπτικών και κατασταλτικών δράσεων, «ώστε να εξασφαλιστεί η αποτροπή έκνομων ενεργειών καθώς και η παροχή στους κατοίκους κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης».