Skip to main content

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο

Οι περιοχές με άστατο καιρό

Χαλάει σε μεγάλο μέρος της χώρας ο καιρός από αύριο, Δευτέρα 19 Αυγούστου, έως το επόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8) όπως εξηγεί, σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θόδωρος Κολυδάς.

Πιο αναλυτικά, όπως προαναγγέλλει, αναμένονται:

  • Τη Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα.
  • Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
  • Την Τετάρτη σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά – όχι όμως έντονα – με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.
  • Το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ προβλέπεται προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή.
  • Ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα αλλάξει σημαντικά.