Το Σάββατο 5/18 Αυγούστου 1917 έμελλε να είναι η μέρα που άλλαξε για πάντα τη Θεσσαλονίκη.
Μια σπίθα από την κουζίνα ενός προσφυγικού σπιτιού στη συνοικία Μεβλανέ, στα βορειοδυτικά, ήταν αρκετή. Για κάποιον λόγο, το λάδι στο οποίο τηγάνιζε η ανύποπτη νοικοκυρά πήρε φωτιά, και οι σπινθήρες έκαψαν το σπίτι και στο τέλος το ⅓ της πόλης.
Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να εξαπλωθεί η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου.
Διαβάστε περισσότερα στο PontosNews