Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε συμμορία για αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά μεταναστών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με καταγγελία, μετέφεραν 54χρονο αλλοδαπό από γειτονική χώρα με αντίτιμο 1.500 ευρώ, ωστόσο τον κρατούσαν χωρίς τη θέλησή του, απαιτώντας άλλα 1.500 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο

Για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία 54χρονου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 31 και 35 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρωινές ώρες χθες, Σάββατο, αστυνομικοί της τοπικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου σε οικία δευτέρου ορόφου εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς.

Με βάση την καταγγελία, ήταν αυτοί που μετέφεραν πριν από περίπου μία εβδομάδα τον 54χρονο αλλοδαπό από γειτονική χώρα στην εν λόγω οικία, με αντίτιμο το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Στη συνέχεια, τον εκβίαζαν και τον κρατούσαν χωρίς τη θέλησή του, απαιτώντας επιπλέον 1.500 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν αρμοδίως.