Skip to main content

Πυρκαγιά τώρα στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Πύρινα μέτωπα σε Κοζάνη, Αστυπάλαια και Κρήτη

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 35 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Δύο μέτωπα στην Κοζάνη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Κοζάνη και συγκεκριμένα στη περιοχή Κάτω Ρολόι στους Πύργους Εορδαίας.

Για τη κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Εξακολουθεί, επίσης, να καίει χορτολιβαδική έκταση μια δεύτερη φωτιά στην περιοχή, συγκεκριμένα στο δρόμο από Κοζάνη προς Σέρβια, που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο όχημα, οκτώ υδροφόρες από την τοπική αρχή αλλά και μηχανήματα έργου συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών, ενώ και δυο καναντέρ κάνουν ρίψεις νερού.

Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ στην Αστυπάλαια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Αστυπάλαια.

Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές πυροσβέστες με 2 δύο υδροφόρα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Και στην Κρήτη επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Νωρίτερα το Σάββατο ξέσπασε πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου Κρήτης.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.