Skip to main content

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Τον «έπνιξαν» στην κεταμίνη

Όσα βγαίνουν στο φως, μετά τις πέντε συλλήψεις εμπλεκομένων στην πώληση κεταμίνης που σκότωσε τον ηθοποιό

«Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος», έγραψε σε μήνυμα ένας από τους γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, σχετικα με την κεταμίνη που φέρεται να σκότωσε τον αγαπημένο πρωταγωνιστή από τα «Φιλαράκια».

Το μηνυμα γράφτηκε από τον Σαλβαδόρ Πλασένθια, γνωστό και ως “Dr. P”, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους,  μετά από συλλήψεις που προχώρησαν οι αρχές, ενώ όπως ανακοίνωσαν η έρευνα  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

2.000 δολάρια για ένα φιαλίδιο που κόστιζε 12 δολάρια

Η επικεφαλής της DEA (Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών) Ανν Μίλγκραμ δήλωσε ότι ο Πέρι, προκειμένου να βρει κεταμίνη ως θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος, κατέληξε να στραφεί σε αδίστακτους που τον είδαν ως έναν εύκολο τρόπο για να βγάλουν γρήγορα χρήματα.
Σύμφωνα με την Μίλγκραμ, τον χρέωσαν περίπου 2.000 δολάρια για ένα φιαλίδιο που στην πραγματικότητα κόστιζε 12 δολάρια.

Ο ηθοποιός υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για την κατάθλιψη και το άγχος, αλλά η τελευταία του συνεδρία πραγματοποιήθηκε περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο σταρ είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ότι η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα του ήταν  τόση όση χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Η «βασίλισσα της κεταμίνης» και οι άλλοι κατηγορούμενοι

Οι διώξεις αφορούν την Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της κεταμίνης», τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια, έναν γιατρό, τον Μαρκ Τσάβεζ, τον βοηθό του Πέρι, Κένενθ Ιγουάμασα, και τον Έρικ Φλέμινγκ.

Η Τζασβίν Σάνγκα, με το προσωνύμιο «βασίλισσα της κεταμίνης» πωλούσε κεταμίνη και άλλα ναρκωτικά σε διασημότητες, από το 2019.

Στις 11 Οκτωβρίου 2023 έστειλε μήνυμα σε έναν από τους συγκατηγορούμενούς της για να του πει ότι η κεταμίνη της είναι υψηλής ποιότητας. Αν πάρει ο Πέρι μια δόση «έχω και περισσότερες αν του αρέσει», έγραφε.

Η Σάνγκα φέρεται να έδωσε στον Πέρι τη μοιραία δόση  τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατό του.  25 φιαλίδια καιδώρο «μερικά γλιφιτζούρια με κεταμίνη» γιατί η παραγγελία ήταν μεγάλη.

Τζασβίν Σάνγκα. Η βασίλισσα της κοκαΐνης που φέρεται να έδωσε την μοιραία δόση κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι.

Από την πλευρά του ο Φλέμινγκ παραδέχτηκε ότι αυτός διέθεσε την κεταμίνη που σκότωσε τον Πέρι. Συγκεκριμένα ομολόγησε ότι προμηθεύτηκε την κεταμίνη από την Σάνγκ, και πως συνολικά έδωσε 50 φιαλίδια κεταμίνης στον  βοηθό του Πέρι, τα μισά από αυτά τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατο του ηθοποιού.

Τον «έπνιξαν» στην κεταμίνη

Το κατηγορητήριο που κατατέθηκε  στο δικαστήριο της  Καλιφόρνια αναφέρει επίσης ότι ο γιατρός Σαλβαδόρ Πλασένθια πούλησε κεταμίνη και σύνεργα όπως σύριγγες στον βοηθό του Πέρι και του δίδαξε πώς να κάνει την ένεση με το φάρμακο.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα η ένεση έγινε σε δημόσιο χώρο στάθμευσης στο Long Beach της Καλιφόρνια, από τον Πλασένθια.

Δύο μέρες αργότερα, ο ίδιος έκανε ένεση στον Πέρι με μια μεγάλη δόση κεταμίνης στο σπίτι του ηθοποιού που τον έκανε να «παγώσει», ενώ η αρτηριακή του πίεση εκτοξεύτηκε.

Ο Πλασένθια είπε στον Ιγουαμάσα : «Ας μην το ξανακάνουμε», ωστόσο του άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης.