Skip to main content

Αυτοψίες μετά τη φωτιά στην Αττική: 78 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές των δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαθαρώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού

Τις πληγές της μετρά η Αττική μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την βορειοανατολική Αττική τις προηγούμενες μέρες, με τους πολίτες να βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές των περιοχών που επλήγησαν.

Πάνω από 60 μηχανικοί πραγματοποίησαν αυτοψίες σε 8 δήμους της Αττικής, έχοντας ήδη καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές των δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαθαρώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, καθώς οι επισκέψεις και οι αυτοψίες εδράζονται στην καθοδήγηση και ενημέρωση από τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

130 αυτοψίες

Συνολικά μέχρι τώρα, στους παραπάνω Δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 130 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 112 σε κατοικίες, 13 σε αποθήκες, 2 σε δημόσια κτίρια και 3 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 78 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 34 και 44 αντίστοιχα. Το σύνολο των κτιρίων σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανέρχεται σε 92, περιλαμβάνοντας, πέραν των κατοικιών, αποθήκες και λοιπούς χώρους. Επίσης, 38 κτίρια, κατοικίες και αποθήκες, χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση («πράσινα») με κάποιες -ενδεχομένως- ελαφριές ζημιές.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως από σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου, οι Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής  πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχοντας καταγράψει, μέχρι τώρα, 22 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.