Skip to main content

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ελεύθερος και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως και η 19χρονη ομαδάρχης, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη

Ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου χθες 8χρονη έχασε τη ζωή της σε πισίνα, από πνιγμό, όπως έδειξε και η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση.

Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερη και η 19χρονη ομαδάρχης.

Θάνατος 8χρονης στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή – Ελεύθερη μέχρι τη δίκη η ομαδάρχισσα

Και οι δύο είναι βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης το κορίτσι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, ωστόσο δεν κατάφερε να το επαναφέρει. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε.

Το άτυχο κορίτσι κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία που διαχειρίζεται την κατασκήνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης».

«Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της» σημειώνει η εταιρεία.

Η εταιρεία εκφράζει «τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας» και δηλώνει πως θα συνδράμει «με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών» που οδήγησαν στον χαμό της.