Skip to main content

Θάνατος 8χρονης στη Χαλκιδική: Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή – Ελεύθερη μέχρι τη δίκη η ομαδάρχισσα

ΕΛΑΣ

Τι αναφέρει η εταιρεία της κατασκήνωσης σε ανακοίνωσή της για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες

Ελεύθερη με προφορική εντολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αφέθηκε η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, όπου εκτυλίχτηκε χθες η τραγωδία με την 8χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή σε πισίνα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της κατασκήνωσης.

Η οικογένεια της 8χρονης ζητεί απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό που συνέβη μετά το μεσημέρι της Τρίτης (13/8), όταν το κορίτσι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα και κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως ανέφερε χθες ο παππούς του κοριτσιού η οικογένεια δεν είχε «καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση». «Ρώτησα υπάρχει ναυαγοσώστης; Είπαν πως είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Τι αναφέρει η εταιρεία της κατασκήνωσης σε ανακοίνωσή της

Την ίδια ώρα η εταιρεία της κατασκήνωσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης».

«Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της» σημειώνει η εταιρεία. Εκφράζει τέλος «τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας» και δηλώνει πως θα συνδράμει «με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών» που οδήγησαν στον χαμό της.