Skip to main content

Courrier: Πρώτο θέμα οι πυρκαγιές, με αναφορά στην «Ναυτεμπορική»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Το θλιβερό αυτό θέαμα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι» αναφέρει το δημοσίευμα που επισημαίνει τις κυβερνητικές ευθύνες

Οι πυρκαγιές στην βορειοανατολική Αττική, και οι καταστροφικές της συνέπειες είναι πρώτο θέμα -και- στον Γαλλικό Courrier international , που δίνει έμφαση στις κυβερνητικές ευθύνες.

«Δασικές πυρκαγιές καταστρέφουν τη βορειοανατολική Αττική και τα προάστια της Αθήνας από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και δεκάδες κτίρια έχουν γίνει καπνός. Το θλιβερό αυτό θέαμα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι και καταδεικνύει την ευθύνη των αρχών, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο» αναφέρει ο Courrier, κάνοντας ειδική μνεία στην Ναυτεμπορική, και παραπέμποντας στο άρθρο με τίτλο «Ελληνική τραγωδία χωρίς τέλος», που υπογράφει ο διευθυντής του naftemporiki.gr, Μιχάλης Ψύλος.

«Οι πυρκαγιές μοιάζουν με “μια ατελείωτη ελληνική τραγωδία”, καταγγέλλει η Ναυτεμπορική, η οποία παρακολουθεί τις ίδιες σκηνές κάθε καλοκαίρι» αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: 

«Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα υπενθυμίζει τα λόγια του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά από παρόμοια γεγονότα: “Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο σε καιρό ειρήνης. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας αναγκάζει να δούμε τα πάντα διαφορετικά”. Αλλά ένα χρόνο μετά, η κατάσταση φαίνεται να έχει χειροτερέψει ακόμη περισσότερο για τους κατοίκους της Αττικής, οι οποίοι ζουν σκηνές αποκάλυψης”, καταγγέλλει ο συντάκτης του άρθρου».

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες την Τρίτη 13 Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου ξέσπασαν πυρκαγιές στα βορειοανατολικά της ελληνικής πρωτεύουσας», σημειώνει το γαλλικό περιοδικό.