Skip to main content

Φωτιά στο Πάτημα Χαλανδρίου: Προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης – «Δεν ήρθαν τα πυροσβεστικά καθόλου – Όλα θα γίνουν, αλλά η μεγάλη απώλεια είναι της συναδέλφου»

Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Τραγωδία με μία γυναίκα νεκρή σε επιχείρηση στο Πάτημα - Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της

Σκηνικό καταστροφής στο Πάτημα Χαλανδρίου με καμένες επιχειρήσεις και σπίτια και τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Η μεγαλύτερη τραγωδία, όμως, είναι ο θάνατος μίας 60χρονης γυναίκας – μητέρας δύο παιδιών – η σορός της οποίας βρέθηκε απανθρακωμένη λίγο πριν τη 1:00 τη νύχτα σε επιχείρηση με ανθοστήλες, που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η γυναίκα εργαζόταν στην επιχείρηση για πάνω από 20 χρόνια. Οι συνάδελφοί της είναι απολύτως συντετριμμένοι. Πίστευαν ότι η επιχείρηση έχει εκκενωθεί από το μεσημέρι, όπως και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Ο τελευταίος είχε μία κλήση περίπου στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας από την οικογένεια της 60χρονης, που τον ενημέρωσε ότι αγνοείται.

Ειδοποιήθηκε στη συνέχεια η αστυνομία, η οποία και εντόπισε τη σορό της γυναίκας μέσα στην επιχείρηση. Δεν είναι σαφές το εάν δεν πρόλαβε να φύγει ή πίστευε ότι θα βρει εκεί καταφύγιο. Θα διενεργηθεί προανάκριση για τις συνθήκες του θανάτου της.

→ Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το liveblog της Ναυτεμπορικής.

«Δυστυχώς δεν ήρθαν καθόλου…»

Μιλώντας στο Mega, συνάδελφός της, ο οποίος είδε και το σπίτι του να γίνεται στάχτη, είπε: «Για το σπίτι μου ήτανε να γίνει, ήταν γραφτό. Αλλά η μεγάλη απώλεια είναι της συναδέλφου. Όλα τα άλλα θα γίνουν». Ερωτηθείς εάν υπήρχαν πυροσβεστικά στο σημείο, είπε: «Τίποτα. Υπήρχε ένα πυροσβεστικό στην κάτω γωνία στην Αναπαύσεως, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν επάνω καθόλου».  Πρόσθεσε ότι τα πάντα έγιναν αστραπιαία, από ένα φλεγόμενο κουκουνάρι, που πετάχτηκε.

Από την πλευρά του και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όπου εγκλωβίστηκε η 60χρονη και έχασε τη ζωή της, είπε: «Η καταστροφή έγινε από τις 14:30 το μεσημέρι. Δούλευαν εκείνη την ώρα μέσα 3 άτομα και τα 2 έφυγαν. Η κοπέλα έμεινε μέσα. Δεν μπόρεσε να φύγει; Εγκλωβίστηκε χωρίς να το καταλάβει; Νόμιζε ότι εδώ θα σωθεί; Δεν ξέρω…».

«Δούλευε σε εμάς 20 χρόνια τουλάχιστον…Είχε δύο κόρες και τον άνδρα της», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σημείωσε: «Υπήρχε μία αδιαφορία. Λέγαμε ότι καίγεται και το σπίτι, ρίξτε λίγο νερό, αλλά δεν γινόταν τίποτα».

Φωτιά στην Αττική: Μητέρα δύο παιδιών η 60χρονη, την βρήκαν απανθρακωμένη στο μπάνιο – «Δεν ξέρω πώς έμεινε εδώ»