Skip to main content

Πυροσβεστική: «Δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές ενεργές εστίες»

INTIME NEWS

Τρεις επιπλέον χώρες θα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική

Τρεις επιπλέον χώρες θα βοηθήσουν την χώρας μας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική, καθώς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για την Σερβία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, Η Γαλλία, η Ιταλία και η Τσεχία θα συμβάλλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστών.

Αναλυτικά, η Σερβία θα παρέχει ένα ελικόπτερο, καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννη.

Πολλές ενεργές εστίες

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κατά την έκτακτη ενημέρωση το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι «πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα».

Μάλιστα τόνισε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα την Κυριακή παρουσιάζει βελτίωση.

Καμία κλήση για αγνοούμενο

«Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, σας γνωρίζουμε ότι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό», σχολίασε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Τέλος, σημείωσε ότι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Αμπελεία Φαρσάλων, Πολιτικά Ευβοίας, Βόνη Ηρακλείου Κρήτης, Αγκυνάρα Πύργου Ηλείας και Ράγιο Θεσπρωτίας έχουν ελεγχθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, και Τερψιθέα Γλυφάδας είναι οριοθετημένες.

Όλες οι εξελίξεις για τις πυρκαγιές στο liveblog της Ναυτεμπορικής