Skip to main content

Κόλαση φωτιάς στην Αττική: Με κουβάδες και λάστιχα η μάχη σε Βριλήσσια, Πεντέλη – Κάηκαν επιχειρήσεις, πυροσβεστικά οχήματα (βίντεο)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Καταγγελίες για ολιγωρία των αρχών και ανεπάρκεια εναέριων μέσων - Δραματικές καταστάσεις για κατοίκους και πυροσβέστες

Αντιμέτωποι με μεγάλες αναζωπυρώσεις, τοξικό νέφος καπνού και εκρήξεις βρίσκονται πυροσβέστες και εθελοντές που δίνουν τη μάχη στην Πεντέλη, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Η πύρινη λαίλαπα δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Αρκετές επιχειρήσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες – κάποιες από αυτές με εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εκρήξεις. Πολλοί είδαν επίσης τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.

Οι καταγγελίες για ολιγωρία, καθυστερήσεις, ανεπάρκεια στα εναέρια μέσα πληθαίνουν από τους κατοίκους, που προσπαθούν με κάθε μέσο οι ίδιοι να σώσουν ό,τι μπορούν.

Στα Βριλήσσια με λεκάνες και κουβάδες με χώμα  κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν επιχείρηση με μάρμαρα.

Μέτωπο 15.000 στρέμματων

Ακόμη και για τους ίδιους τους πυροσβέστες οι συνθήκες είναι όχι απλά εξαντλητικές, αλλά και επικίνδυνες. Τη. μάχη δίνουν 702 πυροσβέστες 27 ομάδες δασοκομάντος και 35 εναέρια μέσα. Καλούνται να καλύψουν ένα πύρινο μέτωπο 15.000 στρεμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο οχήματα του πυροσβεστικού σώματος κάηκαν ολοσχερώς.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το liveblog της Ναυτεμπορικής.