Skip to main content

Δήμος Πεντέλης: Πού μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια οι πυρόπληκτοι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Δηλώσεις της Δημάρχου Πεντέλης

Ανοιχτά για τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια στην Πεντέλη είναι, το κολυμβητήριο, το δημοτικό κατάστημα ΔΚ Πεντέλης και το Δημαρχείο ΔΚ Μελισσίων. Οι χώροι διαθέτουν εθελόντρια νοσηλεύτρια για τις πρώτες βοήθειες με φαρμακευτικό υλικό από το φαρμακείο Ξυλάγρα, νερό και τρόφιμα.

Με δήλωσή της η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, αναφέρει ότι: «Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου, καταφέραμε να ελέγξουμε μια πυρκαγιά από τον Βαρνάβα με τεράστιο θερμικό φορτίο και έκταση 30 χιλιομέτρων που ξέσπασε στις 15.46 το μεσημέρι της Κυριακής 11/8 , ήρθε από την πλευρά του Πεντελικού στον Δήμο μας και στις 4.53 προσέγγισε τον οικιστικό ιστό.

Εκκενώσαμε με επιτυχία το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δικές μας ενέργειες, όπως και την Εστία Περίθαλψης και Ειδικής Αγωγής ‘Αγία Φιλοθέη’, το Οικοτροφείο Πεντέλης και τη δομή του Κοινωνικού ΕΚΑΒ. Τα παιδιά της δομής φιλοξενούνται, επίσης, με δικές μας ενέργειες στο ΔΑΚ Κολυμβητήριο ΔΚ Μελισσίων.

Για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτουμε, οι δεξαμενές πλήρωσης των ελικοπτέρων Erickson, καθώς και το σύνολο των εθελοντών μας, υπό τον συνεχή 24ωρο έλεγχο της Δημάρχου.

Συνεχίζουμε τη μεγάλη αυτή μάχη. Είμαστε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων, ώσπου να αντιμετωπισθεί πλήρως το σκληρό και δυστυχώς, συχνό για την Πεντέλη φαινόμενο».

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Nαυτεμπορικής.