Skip to main content

Πύρινη κόλαση στη Νέα Πεντέλη: «Έχουμε μόνο ένα ελικόπτερο. Θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχτούμε» – Πέρασαν οι φλόγες και στα Βριλήσσια

Τεράστια η αναζωπύρωση στην περιοχή - Δραματική έκκληση από τις τοπικές αρχές για περισσότερα εναέρια μέσα

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Πεντέλη, ενώ ένα βήμα πριν από την απειλή της βρίσκονται και τα Βριλήσσια. Οι κάτοικοι είναι πραγματικά σε απελπισία.

«Έχουμε ένα ελικόπτερο. Αλλά δεν φτάνει. Δίνεται μάχη παντού… Αλλά έχουμε πυλώνες, θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχτούμε». Η δραματική αυτή περιγραφή ανήκει στην δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

«Πρέπει να μας στείλουν εναέρια μέσα τώρα»

Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος μίας τεράστιας αναζωπύρωσης την τελευταία ώρα και οι τοπικές αρχές, μαζί με τους κατοίκους, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και κυρίως για Canadair.

«Η αναζωπύρωση είναι τεράστια. Καίει σπίτια στη Νέα Πεντέλη, έχει περάσει στα Βριλήσσια», τόνισε από την πλευρά του στο Star και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας, προσθέτοντας ότι εδώ και ώρα απευθύνουν οι τοπικές αρχές έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

Στις φλόγες και ένα σχολείο

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ρ/σ ΣΚΑΙ, εν τω μεταξύ, και μεταδίδονται επίσης από κατοίκους της περιοχής στο διαδίκτυο, αναφέρουν ότι στη Νέα Πεντέλη έχει παραδοθεί στις φλόγες και ένα σχολείο.

Ώρες αγωνίας και για το Χαλάνδρι

Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη μία περιοχή μετά την άλλη.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, είπε ότι η φωτιά έχει περάσει την Αναπαύσεως και είναι κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου, μέσα στον οικιστικό ιστό.

Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Η φωτιά πέρασε την Αναπαύσεως, δεν έχω δει πυροσβεστική» – Μέσα στον οικιστικό ιστό και στα Βριλήσσια η φωτιά