Skip to main content

Φωτιά στην Αττική: Η Τουρκία θέλει να στείλει βοήθεια, αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Άνιση μάχη με τις φλόγες

Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, πρότεινε να προσφέρει η Τουρκία βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Ενώ σύμφωνα με το TRT η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι θα αξιολογήσει την προσφορά και θα ζητήσει υποστήριξη από την Τουρκία εάν χρειαστεί.

Πηγές τόνισαν ότι το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Τουρκία καθιστά δυνατή την προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα.

Βοήθεια από την Κύπρο

Το πρωί της Δευτέρας η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό από την Κύπρο προς ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική.

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα και ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με οδηγίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών, νοσηλευτές κλπ) βρίσκονται σε συντονισμό για την σύσταση αποστολής σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητες μεταφοράς το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή ΑΜΠΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο λεπτό προς λεπτό