Skip to main content

Β. Κικίλιας: Σκληρή μάχη σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό – Βελτιωμένη εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια μέσα

Σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα, την Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε ενημέρωση για την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται από χθες στη βορειοανατολική Αττική.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, βελτιωμένη είναι αυτή την ώρα η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

«Από χθες οι κάτοι της βορειοανατολικής Αττικής αντιμετωπίζουν μία εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, για την οποία παλεύουμε υπό δραματικές συνθήκες και λόγω των σφοδρών ανέμων, της παρατεταμένης ξηρασίας αλλά και του δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής» είπε.

Επί ποδός 670 πυροσβέστες – Στη μάχη 32 εναέρια μέσα

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ «και δυστυχώς θα παραμείνουν ισχυροί και τις επόμενες μέρες».

Σημείωσε ακόμη πως «η αντίδραση τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις στην αρχική εστία στον Βαρνάβα ήταν άμεση».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς, καθώς ήταν ήδη στο αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία. Οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά.

«Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου επιβεβαιώθηκε» πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία.

naftemporiki.gr

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο λεπτό προς λεπτό