Skip to main content

Φωτιά στον Βαρνάβα: Πάνω από 300 χλμ. μακριά έφτασε ο καπνός – Εικόνα από δορυφόρο

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τη μεγάλη απόσταση που έχει διανύσει ο καπνός από τη φωτιά αποτυπώνει εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου METEOSAT-11

Τη μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθές το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνει δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου METEOSAT-11, που παρουσιάζει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάται σε περισσότερα από 300 χλμ.

Πηγή: meteo.gr

Στη δορυφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.

Πώς φαίνονται οι εστίες στον χάρτη της NASA

Το πύρινο μέτωπο στην Αττική φθάνει σε μήκος τα 30 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπερνούν σε κάποια σημεία ακόμα και τα 25 μέτρα σε ύψος. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της NASA, με τις διάσπαρτες εστίες να φαίνονται στο χάρτη.

Φωτιά στην Αττική: Πώς φαίνονται οι εστίες στον χάρτη της NASA

Η ανομβρία, η ξηρασία και οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που ευνοούν την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα λεπτό προς λεπτό