Skip to main content

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζει η πυροσβεστική – Ξεκίνησαν ρίψεις 8 εναέρια μέσα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο

Βελτιωμένη είναι σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης την Τετάρτη.

Αυτήν την ώρα (8.15 π.μ.) δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν ρίψεις νερού 8 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα), σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά πριν το μεσημέρι, όταν και αναμένεται εκ νέου ενίσχυση των ανέμων.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, μετά την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν οι περιοχές Αποδούλου, Αγία Παρασκευή, Βαθιακού, Πλάτανος, Σάτα, Ρίζικας, ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια και έκαψαν καλλιέργειες.

Στο Ρέθυμνο ο Β. Κικίλιας

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την άφιξη του, χθες Πέμπτη, στην περιοχή της φωτιάς.

«Με ικανοποίηση βλέπω ότι για δεύτερη φορά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πρέπει όλοι μαζί, κι αυτό θα οργανώσουμε τώρα, να δουλέψουμε έτσι ώστε να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν ξανανέβουν οι άνεμοι και τα μποφόρ» σημείωσε στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του.

Ρέθυμνο: Τέσσερα βουνά διέσχισε η φωτιά- Πολύ σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις