Skip to main content

Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 3 διακινητές για μεταφορά 74 αλλοδαπών

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Φωτογραφία από την Καλαμάτα

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία, είχαν δε πληρώσει για τη μεταφορά τους 8.000 ευρώ ο καθένας

Δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 48, 36 και 26 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από λιμενικούς, ως οι διακινητές δεκάδων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες Δευτέρας ενημερώθηκε η τοπική λιμενική Αρχή ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Ιονίου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ), το κρουαζιερόπλοιο «Odyssey of the Seas», σημαίας Μπαχάμες, εντόπισε το ιστιοφόρο και διέσωσε 77 αλλοδαπούς (36 άντρες, 7 γυναίκες και 34 ανήλικους).

Το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας, απ’ όπου 27 εκ των διασωθέντων μετεπιβιβάστηκαν σε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι υπόλοιποι 50 στην επιβατική λάντζα «Παναγία Θαλασσινή».

Οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης Μπόντρουμ με προορισμό την Ιταλία.

Είχαν δε πληρώσει για τη μεταφορά τους το ποσό των 8.000 ευρώ ο καθένας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ)  συνελήφθησαν οι εν λόγω τρεις εκ των επιβαινόντων, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.