Skip to main content

Φωτιές στη Βάρη: Το προφίλ του 66χρονου που οδηγείται την Πέμπτη στον ανακριτή

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από το 2008 μέχρι το 2013 είχε διοριστεί σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να απολογηθεί ο 66χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση στις 4 επικίνδυνες φωτιές που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικής δυνάμεις στη Βάρη στις 8 και 9 Ιουνίου. Όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο 66χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη σύλληψή του οδήγησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία. Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, ο 66χρονος φέρεται να έχει καταγραφεί κοντά στο σημείο και των τεσσάρων πυρκαγιών, ενώ φαίνεται σε δύο περιπτώσεις να βάζει τις φωτιές. Βάσει των ίδιων πηγών, ο 66χρονος επιχειρεί να αποφύγει κάθε συσχέτιση με αυτές τις πυρκαγιές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο του καθηγητή, ο οποίος, κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχική διαταραχή.

Το προφίλ του

Βάσει των πληροφοριών της ΕΡΤ, ο 66χρονος είναι διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Μάλιστα, από το 2008 μέχρι το 2013 είχε διοριστεί σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Υπό κράτηση 33χρονος για 3 πυρκαγιές στη Μαγούλα – 3 συλλήψεις για τη φωτιά στον Δομοκό

Όπως ανέφερε στη χθεσινή ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας, ο Εισαγγελέας αποφάσισε την κράτηση 33χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τη ΔΑΕΕ για εμπρησμούς από πρόθεση που προκάλεσαν 3 πυρκαγιές στη Μαγούλα Ελευσίνας στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Κορομηλιά Δομοκού. «Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο έδωσαν σκληρή μάχη για να σώσουν τον οικισμό που απειλήθηκε, καθώς η φωτιά ξέσπασε δίπλα σε σπίτια» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε σε βάθος μία προς μία όλες τις πυρκαγιές»

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια -καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση. Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε σε βάθος μία προς μία όλες τις πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενέργειών τους».