Skip to main content

Σύμη: Πυροβολισμοί σε καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες – Εμβόλισε ελληνικό σκάφος, τραυματίστηκε διακινητής

Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. (φωτ. αρχείου)

Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες σημειώθηκε ανοικτά της Σύμης.

Χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι, στο πλαίσιο περιπολίας, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο να αποβιβάζει άτομα κοντά στον όρμο Μαραθούντας, στη Σύμη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιπολικό του σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού.

Βάσει της ανακοίνωσης του Λιμενικού, ακολούθησαν 2 προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία 2 στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου.  Εν συνεχεία, το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τη θραύση του αεροθαλάμου του ταχύπλοου και την ακινητοποίησή του. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Κατέβαλαν 4.500 ευρώ έκαστος

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν 21 μετανάστες και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Σύμης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι μετανάστες είχαν εκκινήσει από Μποζμπουρούν Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης.