Skip to main content

Κρήτη: Στο φως 12 φυτείες κάνναβης σε Χανιά – Ρέθυμνο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατασχέθηκαν 195 δενδρύλλια - Συνελήφθη ένας Έλληνας

Αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό καλλιεργειών κάνναβης οργανώθηκαν  στην Κρήτη, σε Χανιά και Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ.

Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν συνολικά 12 φυτείες, από όπου κατασχέθηκαν 195 δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθη ένας Έλληνας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Χανίων και Ρεθύμνου, με τη συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Καταστατικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων και Ρέθυμνου, ερεύνησαν περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν οι 12 φυτείες όπου σε ειδικά διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους καλλιεργούνταν επιμελώς τα 195 δενδρύλλια, ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για μία από αυτές τις φυτείες, στα Χανιά, συνελήφθη ο συγκεκριμένος άνδρας. Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Από τους χώρους των φυτειών κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων.

Η προανάκριση διενεργείται από τα αντίστοιχα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιεύθυνσεων Ασφάλειας Χανίων και Ρεθύμνου.