Skip to main content

Κορινθιακός: Σώος ο αγνοούμενος καπετάνιος ιστιοφόρου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο που ήταν δεσμευμένο από το ΕΚΣΕΔ και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διασώθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου από τη θάλασσα στη Φωκίδα ο κυβερνήτης ιστιοφόρου ο οποίος στην προσπάθεια του να ανοίξει τα πανιά έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοούνταν.

Πρ5οηγουμένως, τις απογευματινές ώρες χθες, είχαν ενημερωθεί οι λιμενικές Αρχές της Ιτέας, του Αιγίου, της Πάτρας και του Γαλαξιδίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του εν λόγω ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή Ψαρομύτα Ερατεινής, με συνολικά πέντε  Έλληνες επιβαίνοντες.

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από δύο περιπολικά σκάφη και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικά μέσα.

Ο Έλληνας κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «Αναστασία», το οποίο ήταν δεσμευμένο από το ΕΚΣΕΔ, και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αιγίου.

Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στη στεριά από το ταχύπλοο «Αναδυόμενη» και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Το ιστιοφόρο, με τη συνδρομή του σκάφους «Μόμπι Ντικ», κατέπλευσε κοντά στην ακτή Κρυονερίου Ακράτας, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του.