Skip to main content

Φωτιά στη Μαρίνα Ζέας: Βυθίστηκαν 3 από τα 4 σκάφη που τυλίχθηκαν στις φλόγες

Φωτ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η φωτιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε τουριστικό πλοίο και εν συνεχεία επεκτάθηκε σε άλλα δύο σκάφη, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος

Βυθίστηκαν τρία από τα τέσσερα σκάφη, στα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά αργά το βράδυ της Πέμπτης, στη Μαρίνα Ζέας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε τουριστικό πλοίο και εν συνεχεία επεκτάθηκε σε άλλα δύο σκάφη, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος.

Πλωτό φράγμα για αποτροπή ρύπανσης

Ο χώρος στη Μαρίνα Ζέας έχει αποκλειστεί, με το Λιμενικό να τοποθετεί πλωτό φράγμα για την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης.

Απεγκλωβίστηκαν 11 άτομα

Σημειώνεται ότι λόγω των καπνών, 11 άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και ζήτησαν βοήθεια.

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα, ενώ στο σημείο μετέβησαν και τέσσερα ρυμουλκά.

Η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Μαρίνας Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, τόσο στο χθεσινό περιστατικό της πυρκαγιάς στη μαρίνα Ζέας όσο και προ ημερών στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε κοντέινερ στον Πειραιά, στην κατάσβεση συμμετείχαν με καθοριστικό ρόλο ρυμουλκά με σύγχρονο, πιστοποιημένο, ισχυρό σύστημα πυρόσβεσης, σύμφωνα με προδιαγραφές του ΠΔ 83/2022.

Υπήρξε, αναφέρουν χαρακτηριστικά, μεγάλη επιμονή από τον Υπουργό κ. Στυλιανιδη στο ζήτημα αυτό, στην εφαρμογή δηλαδή του ΠΔ 83/2022. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος πολλές φορές, το σημαντικότερο για τον Υπουργό είναι τα θέματα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο η φωτιά σε Βαρυμπόμπη, Αγίους Αναργύρους, Μαρίνα Ζέας