Skip to main content

Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου – Μήνυμα από το 112

(EUROKINISSI)

Σε ύφεση πλέον η πυρκαγιά - Νωρίτερα, μέσω μηνυμάτων από το 112, οι κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας κλήθηκαν να απομακρυνθούν

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, στην ανατολική Αττική, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πολύ κοντά σε σπίτια, ωστόσο μετά το μεσημέρι η εικόνα από το μέτωπο ήταν βελτιωμένη, με την πυρκαγιά να είναι σε ύφεση.

Μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Οδό Αγίου Δημητρίου και Παραλιακή Λεωφόρο.

Νωρίτερα, μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας είχαν κληθεί να απομακρυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου – Αγίας Μαρίνας.

Είχε προηγηθεί άλλο μήνυμα από το 112, που καλούσε τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Το μεσημέρι, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Ειδικότερα, επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 25 οχήματα.

Από αέρος, κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

(EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς, τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Αγίου Δημητρίου και Αθηνών – Σουνίου, Αγίου Δημητρίου και Σπάρτης, Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών, καθώς και των οδών Καρπάθου – Ιθάκης, Χαραυγής – Ναυπάκτου και Χαραυγής – Σπάρτης.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Βελτιωμένη εικόνα από το πύρινο μέτωπο – Ολονύχτια μάχη για αντιπυρικές ζώνες

Κρήτη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρέθυμνο