Skip to main content

Νεμπής: Η ευχάριστη… γνωριμία με τις αγορές, το ράλι κατά +13% και τα υψηλά 13 μηνών

Επί προσωπικού: Έναν μήνα συμπληρώνει ο Κώστας Νεμπής στο «τιμόνι» του ΟΤΕ

Με το… δεξί φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η θητεία του Κώστα Νεμπή στη νευραλγική θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Όμιλο ΟΤΕ. Κι αυτό, διότι ο ίδιος μπορεί να «γιορτάσει» τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του (1/7), βλέποντας τη μετοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών να πετυχαίνει ένα ράλι άνω του 13% μέσα στον Ιούλιο.

Κώστας Νεμπής.

Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να έχει επιστρέψει στις παρυφές των 6,3 δισ. ευρώ, καθώς η τιμή της μετοχής βρίσκεται αισίως στα 15,2 ευρώ, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2023 (υψηλό 13 μηνών). Μάλιστα, η άνοδος από τα χαμηλά 12μηνου των 12,6 ευρώ (13/11/2023) υπολογίζεται σε τουλάχιστον 20%.

Είναι σαφές ότι η χρηματιστηριακή εικόνα του ΟΤΕ υπό τη διοίκηση του Νεμπή είναι σημαντικά βελτιωμένη (16 θετικές συνεδριάσεις σε σύνολο 23), γεγονός το οποίο έχει ανοίξει την όρεξη των επενδυτών. Άλλωστε, ακόμα και σήμερα η αποτίμηση του ΟΤΕ παραμένει ελκυστική (P/E 12x έναντι 19x των ομοειδών στην Ευρώπη).

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο νέος CEO παρέλαβε έναν απολύτως υγιή ισολογισμό και ένα ισχυρό ταμείο, προϊόντος της παρακαταθήκης του προκατόχου του, Μιχάλη Τσαμάζ.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Η «πεντάδα» που έλαμψε τον Ιούλιο

Αυτό αποτυπώνεται και στις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν την πορεία του Ομίλου, όπως για παράδειγμα τη mega – συμφωνία για τη σύμπραξη των αθλητικών καναλιών Cosmote και Nova, την επέκταση της υποδομής Fiber To The Home σε επιπλέον 32 δήμους, καθώς και τη διεύρυνση της πληθυσμιακής κάλυψης της χώρας με Cosmote 5G σε ποσοστά άνω του 99%.

Πρόκειται για γεγονότα – ορόσημα, τα οποία όλα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά «δουλεύτηκαν» καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Αρχές Αυγούστου το επόμενο ορόσημο

Στις 7 Αυγούστου ο Κώστας Νεμπής θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, τα οποία βέβαια αφορούν την περίοδο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του. Για το πρώτο δείγμα γραφής του νέου CEO, σε επίπεδο αποτελεσμάτων, θα χρειαστεί να περιμένουμε έως το τέλος του γ’ τριμήνου.

Είναι σίγουρο, πάντως, ότι μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ «τρέχει» με… χίλια, παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη δυναμική στη Λεωφόρο Αθηνών.

Παπαντωνίου: Πώς έφτιαξε μια εταιρεία 100 εκατ. ευρώ – Το ράλι του +45% και η νέα σελίδα στο Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)