Skip to main content

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλο μέτωπο σε εξέλιξη – Ήχησε πάλι το 112 το πρωί, μαίνεται η μάχη μετά τον ολονύχτιο εφιάλτη (βίντεο, φωτογραφίες)

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος - Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα

Δραματικές ώρες για την πολύπαθη Εύβοια, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες μαίνεται και σήμερα, ανεξέλεγκτη.

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κριεζά και Πετριές, με το δάσος να καίγεται και πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν καλύψει όλη την περιοχή. Στόχος είναι να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν ασταμάτητα πάνω από 200 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Λίγο μετά τις 07:00, χάρη στις συνεχείς ρίψεις νερού, η εικόνα ήταν ελαφρώς καλύτερη.

Ωστόσο στις 07:40 – με ισχυρότατους ανέμους να πνέουν – η πυρκαγιά είχε αναζωπυρωθεί και επεκτεινόταν περαιτέρω. 

Μεγάλη πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 (Eviathema.gr / EUROKINISSI)

Περίπου στις 05:30 το πρωί ήχησε και πάλι το 112, με το μήνυμα να ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή Κριεζά. Χθες το 112 είχε ηχήσει 5 φορές.

Ολονύχτια μάχη

H νύχτα ήταν εφιαλτική. Όλοι οι κάτοικοι ήταν επί ποδός και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που έδιναν τιτάνια μάχη.

Φωτιά στην Εύβοια: Οι καπνοί έφθασαν στην Ανατολική Αττική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη χθες στην Εύβοια. «Σήμερα στην Εύβοια ζήσαμε δύσκολες συνθήκες, καθότι υπήρξαν και υπάρχουν δύο-τρεις οικισμοί οι οποίοι στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα απειλήθηκαν. Κάναμε προληπτικές εκκενώσεις, εκκενώσεις με τη βοήθεια της αστυνομίας», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Θα μείνουμε έως να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

«Έφτασε η φωτιά μέχρι την αποξηραμένη λίμνη και τα χωράφια στο πρώτο μέτωπο, απεκόπη εκεί και μετά βλέπετε ένα δεύτερο κύμα. Ό,τι έχει απομείνει δουλεύεται και θα δουλευτεί όλο το βράδυ», σημείωσε δηλώνοντας «ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να την ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, την βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραμπατσώλη, τον δασάρχη, τους εθελοντές και όλους όσους συνεργάζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης &

Ειδικότερα συναγερμός έχει σημάνει σε:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Κιλκίς)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)