Skip to main content

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια- «Μπαράζ» μηνυμάτων για εκκενώσεις οικισμών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων έχει μειωθεί- Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και καίει μέσα στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων έχει μειωθεί. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της πυρκαγιάς καταβάλλοντας προσπάθειες να την περιορίσουν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές και, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετέβη εκτάκτως στην περιοχή. 

Πηγή φωτογραφίας: ΙΝΤΙΜΕ, Καρατζάς Κώστας

«Μπαράζ» μηνυμάτων από το 112

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι κλήθηκαν να απομακρυνθούν οι κάτοικοι περιοχών της Εύβοιας, με μηνύματα που εστάλησαν από το 112.

Το τελευταίο μήνυμα εστάλη λίγο πριν τις 20:30 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Κοσκινά. Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα εκκενώθηκαν οι περιοχές: Κριεζά και Πετριές.

(Eviathema.gr / EUROKINISSI)

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ισχυρές δυνάμεις

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση της φωτιάς θα συμβάλλουν με ρίψεις νερού από αέρος και εναέρια μέσα.

Πριν νυχτώσει, στην μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» και 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

«Εξ αρχής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Έκρηξη ανεμογεννήτριας

Όπως μεταδίδει το evima.gr, εξαιτίας της πυρκαγιάς εξερράγη μια ανεμογεννήτρια στην περιοχή των Πετριών. Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που έσκασε, έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

evima.gr