Skip to main content

Κ. Πολυχρονόπουλος: Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας έκρινε πως ο Κ. Πολυχρονόπουλος μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις

Κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι πλέον ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελία.

Σχεδόν 7 μήνες μετά το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με το οποίο,  μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιρειών, ο εισαγγελέας έκρινε πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του και ο γαμπρός του, διευκόλυναν τη δράση του Κ. Πολυχρονόπουλου καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές,  χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, ξεπερνά  τις 600.000 ευρώ. 

Ο ιδρυτής  της κοινωνικής κουζίνας  αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν  στην  κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.