Skip to main content

Καιρός: Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος το 1ο 10ήμερο του Αυγούστου

Menelaos Myrillas / SOOC

Το σύνολο των σεναρίων συμφωνεί ότι μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, νέα άνοδο της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την Ελλάδα

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την Ελλάδα από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νέα σημαντική άνοδος από το Σάββατο

Κατά το meteo.gr, οι φυσιολογικές και ελαφρώς υψηλότερες για την εποχή τιμές θερμοκρασίας στη χώρα μας θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024. Νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από το Σάββατο 3/8.

Το γράφημα, σύμφωνα με το meteo.gr, παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 29 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.

Το σύνολο των σεναρίων συμφωνεί ότι μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, νέα άνοδο της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την Ελλάδα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3-4/8. Αργότερα, μετά τις 5/8 επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την ένταση και τη διάρκεια του νέου κύματος ζέστης, για το οποίο θα υπάρξουν νεότερες εκτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέος καύσωνας ενόψει και συναγερμός για πυρκαγιές: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για όλη την εβδομάδα