Skip to main content

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ενώ ο 49χρονος ο οποίος οδηγούσε τη μηχανή, ήταν ο συνεργός του

Να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, τα δύο αδέλφια, ο ένας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 και ο άλλος για συνέργεια στο αδίκημα, ζητεί η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας.

Το κίνητρο

Κίνητρό τους, όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, ήταν οι αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ενώ ο 49χρονος ο οποίος οδηγούσε τη μηχανή ήταν ο συνεργός του.

«Είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις»

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Ο Γ. Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

naftemporiki.gr