Skip to main content

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις – Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Πέρα από τα σχολεία, οι βάσεις αναρτήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024.

Πέρα από τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης.

Εκτός από τα σχολεία, οι βάσεις αναρτήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να αναζητήσουν πού εισάγονται στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Οι βάσεις για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν αναρτηθεί στο https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Εισήχθησαν 63.412 υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Βάσεις 2024: Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες