Skip to main content

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κρήτη

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στον δήμο Καντάνου- Σελίνου από ένα ΙΧ που έπιασε φωτιά εν κινήσει.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται σε λίγες διάσπαρτες εστίες, με την πυρκαγιά να είναι σε ύφεση.

Δύο μηνύματα του 112

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112, με τα οποία ζητήθηκε η εκκένωση τεσσάρων περιοχών.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχαν 4 αεροσκάφη που έριξαν επιβραδυντικό υλικό, 4 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες, εθελοντές του δήμου Καντάνου -Σελινου αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Λάθος «συναγερμός» στη Βοιωτία

Σχετικά με το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του Προδρόμου Βοιωτίας, πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν ότι:

«Το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό».

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.