Skip to main content

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μπίμπι (Νετανιάχου)», δηλώνει ο Τραμπ

MENAHEM KAHANA / REUTERS

Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την ομιλία Νετανιάχου

Σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου θα μιλήσει ο ισραηλινός  πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποστήριξη για τον πόλεμό του στη Λωρίδα της Γάζας.

Αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του οποίου προσπαθεί να δείξει αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ.

Αλλά αρκετοί Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την ομιλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τεράστιο αριθμό Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την επίθεση του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου αφού μιλήσει στο Κογκρέσο την Τετάρτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και στη συνέχεια θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μπίμπι Νετανιάχου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

Θα πει την αλήθεια του

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι θα «παρουσιάσει την αλήθεια για τον δίκαιο πόλεμό μας» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο, στο πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Χαμάς.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζόνσον προειδοποίησε για διαμαρτυρίες μέσα στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι θα υπάρξουν συλλήψεις «αν χρειαστεί να το κάνουμε».

Η επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται καθώς η σχέση του με τις ΗΠΑ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, ιδίως μεταξύ κορυφαίων Δημοκρατικών.

Πηγή BBC