Skip to main content

Δίκη Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD με κρίσιμες συνομιλίες… με συρραπτικό!

Το περιεχόμενο δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί και δεν έχει ζητηθεί αντίγραφο

Μία απίστευτη αποκάλυψη έγινε κατά τη σημερινή δικάσιμο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που παραμένει ανεξιχνίαστη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Freedom of Press, ενώ η έδρα κατέγραφε τα αναγνωστεα, διαβάστηκε το αναγνωστεο με αριθμό 33 – ένα cd, στο οποίο υπήρχαν επαφές του Καραιβαζ στην εφαρμογή WhatsApp.

Η έδρα ανέγνωσε σε αυτό τα ονόματα πρώην διοικητή της ΕΥΠ, δημοσιογράφων και συνεργατών του. Μετά την ανάγνωση του σχετικού η εισαγγελέας έσπευσε να σημειώσει ότι έχει καταστραφεί ο δίσκος με περιεχόμενο από τις επαφές αυτές, επειδή το cd είχε τρυπηθεί με συρραπτικο!

Τα ερωτήματα

Πέρα από τα ερωτήματα για τα πρόσωπα, που εμπλέκονται στις συνομιλίες, εντύπωση πραγματικά προκαλεί το πώς είναι δυνατόν τέτοιο υλικό να έχει καταγραφεί σε… cd (ένα μέσο που είναι σχεδόν υπό…εξαφάνιση εδώ και χρόνια), το οποίο και τελικά καταστράφηκε με σχεδόν κωμικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Freedom of Press το περιεχόμενο δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί, ενώ δεν ετέθη θέμα από την Έδρα για να ζητηθεί αντίγραφο.