Skip to main content

Κρήτη: Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού από παρέα νεαρών – Όλα ξεκίνησαν από μία… καύτρα τσιγάρου (βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Καρέ - καρέ ο καυγάς που οδήγησε στον άγριο ξυλοδαρμό - Με σοβαρότατα τραύματα νοσηλεύεται ο 49χρονος

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε παρέα νεαρών Κρητικών και οικογένεια Ελληνοκαναδών αποκαλύπτει βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr και το οποίο έχει στη διάθεσή της και η Ελληνική Αστυνομία.

Ο καυγάς κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα. Το ασύλληπτο γεγονός είναι πως όλα ξεκίνησαν από την… καύτρα ενός τσιγάρου.

Τι δείχνει το βίντεο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Cretalive δείχνει την οικογένεια του 49χρονου Ελληνοκαναδού να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το μπαρ. Καθώς οδεύουν προς την έξοδο ένας θαμώνας (εκ των κατηγορουμένων) ακουμπάει κατά λάθος με το τσιγάρο του στο χέρι τον Ελληνοκαναδό, ο οποίος γυρίζει το κεφάλι του προς την παρέα, ενώ  ταυτόχρονα τρίβει με το χέρι του το σημείο που τον είχε ακουμπήσει η καύτρα του τσιγάρου.

Το βίντεο δεν έχει ήχο ώστε να υπάρχει εικόνα των διαλόγων, φαίνεται όμως ότι ο Kρητικός  με το τσιγάρο κάνει νεύμα στον 49χρονο προκειμένου να του πει ότι δεν τον είχε δει.

Ο Ελληνοκαναδός, που έχει καταγωγή από την Κρήτη, κάνει κίνηση να φύγει, όμως τελικά γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το μέρος του και συνεχίζουν τη λεκτική αντιπαράθεση.  Ακολουθούν ένταση και σπρωξίματα και ο καυγάς μεταφέρεται έξω από το μπαρ.

Η ενημέρωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στις 2.00 π.μ. σε νυχτερινό κέντρο του Ηρακλείου, όπου ο διασκέδαζε ο Ελληνοκαναδός με την οικογένειά του.

Δύο έως τέσσερα άτομα που διασκέδαζαν στον ίδιο χώρο, εξαπέλυσαν επίθεση στον 49χρονο, αλλά και τη σύντροφό του και τον γιο της, χτυπώντας τους με μπουνιές και κλοτσιές. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο δεύτερος γιος της συντρόφου του 49χρονου.

Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών που αφορούν δύο Έλληνες 32 ετών και 33 ετών, από τα Ζωνιανά ο πρώτος και το Μαλεβύζι Ηρακλείου ο δεύτερος, οι οποίοι αναζητούνται.

Παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού

Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα, προκάλεσε την παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία επικοινώνησε με το διοικητή του νοσοκομείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Ελληνο-Καναδού πατέρα της οικογένειας και ζήτησε διερεύνηση του περιστατικού.