Skip to main content

Διακινούσαν ναρκωτικά σε Εξάρχεια – κέντρο Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν 3 μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη στην περιοχή των Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής, στην περιοχή των Εξαρχείων, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 33 και 35 ετών, ως μέλη της, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ ο 33χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 33χρονος και ο 25χρονος ήταν υπεύθυνοι για την παραλαβή και αποθήκευση των ναρκωτικών και αναλάμβαναν τη παρακολούθηση και τη λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης και αποτροπής της σύλληψής τους.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των ναρκωτικών στον χώρα αποθήκευσής τους, καθώς και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Ο 25χρονος και ο 35χρονος κατελήφθησαν να κατέχουν με σκοπό τη διακίνηση 143 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 247,2 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και ο 33χρονος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 105 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 196,2 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 4 αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης, χάπι Ecstasy, 1.580 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.