Skip to main content

Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης σε Φαλακρό Δράμας και Πάικο Πέλλας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Οι φωτιές αυτές μαίνονται εδώ και 4 ημέρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση στο Φαλακρό της Δράμας και στο όρος Πάικο της Πέλλας.

Στο Φαλακρό η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου και αναπτύσσεται μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων. Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη και στο όρος Πάικο

Στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά η φωτιά είναι σε εξέλιξη επίσης από τις 17 Ιουλίου το βράδυ και εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν για τρίτη μέρα 21 πυροσβέστες , πεζοπόρα τμήματα, επτά οχήματα της πυροσβεστικής και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου σε πλήρη έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε άλσος έξω από την πόλη της Βέροιας. Στο σημείο παραμένουν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες (19/7) στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε μικρές διάσπαρτες εστίες ενώ συνεχίζονται ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Στις 05:22 οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί τελικά να εκκενωθεί το χωριό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ