Skip to main content

Συμμορία εκβιαστών: Στη φυλακή 7 από τους 8 κατηγορούμενους

Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός

Προφυλακίστηκαν επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους οι οποίοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους  δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία τους κάποιοι εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάποιοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ήταν δούλευαν στα μαγαζιά, ενώ κάποιοι άλλοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Πρόκειται για κύκλωμα μπράβων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, μετά τις συλλήψεις των 74 οπαδών που συμμετείχαν στην συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού  το περασμένο Σάββατο. Ανάμεσά τους ήταν και 4 μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Πώς δρούσαν

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν καλάσνικοφ, χρηματικό ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών έχουν στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τη δράση των εκβιαστών.

Η συμμορία, εκβίαζε επιχειρηματίες εστίασης, τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς, έκαιγε καταστήματα, προκαλούσε σωματικές βλάβες, ενώ κατηγορείται κα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός.