Skip to main content

Πυρκαγιές: «Μια έκρηξη, έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η φωτιά»

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Τι ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την φωτιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Από έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, εκτιμά ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, μια έκρηξη και μετά έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οπότε μάλλον ξεκίνησε από εκεί», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, προσθέτοντας ότι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις την νύχτα.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Σε κάποια σημεία καπνίζει γι’ αυτό δεν αποσύρονται . Τα εναέρια μέσα έχουν φύγει. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κάνουν έργα σε αντιπυρικές ζώνες, ενώ μέχρι αύριο θα παραμένει και μία υδροφόρα», εξήγησε.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στη Θέρμη ήταν η τρίτη πυρκαγιά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή.

Οι ζημιές

Από την φωτιά υπέστησαν ζημιές δύο σπίτια και μία αποθήκη ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για την πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

52 πυρκαγιές – Σύλληψη για εμπρησμό

Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική συνέλαβε ένα άτομο για τις πυρκαγιές στη Στιμάγκα Κορινθίας.