Skip to main content

JD Vance: Γιατί με επέλεξε ο Τραμπ

REUTERS/Gaelen Morse//File Photo

«Θα είμαι ένας αντιπρόεδρος που δεν ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε», διαβεβαίωσε

Ύστερα από δεκάδες άρθρα για το προφίλ του και αναλύσεις για τις θέσεις του, ο Τζέι Ντι Βανς, συστήθηκε ο ίδιος στο αμερικανικό και παγκόσμιο κοινό την Τετάρτη από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

Μοιράστηκε την ιστορία των σκληρών παιδικών χρόνων του, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του καταλαβαίνει καλύτερα τις ανάγκες των Αμερικανών βιοπαλαιστών και εξήγησε ουσιαστικά τι είναι αυτό που είδε σε εκείνον ο Ντόναλντ Τραμπ και τι υπόσχεται να προσφέρει.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αρένα χαρακτήρισε τον εαυτό του  «μαχητή για την ξεχασμένη εργατική τάξη», απευθύνοντας ευθεία έκκληση στους ψηφοφόρους της Ζώνης της Σκουριάς που συνέβαλαν στη νίκη του Τραμπ και το 2016.

«Οι θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και τα παιδιά εστάλησαν στον πόλεμο»

«Σε μικρές πόλεις όπως η δική μου στο Οχάιο, ή δίπλα στην Πενσυλβάνια ή στο Μίσιγκαν, σε πολιτείες σε όλη τη χώρα μας, οι θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό και τα παιδιά στάλθηκαν στον πόλεμο», είπε.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος μεγαλώνοντας σε μία αποβιομηχανοποιημένη περιοχή και σε μία οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα εξαρτήσεων, μετά το Λύκειο κατετάγη στον στρατό και υπηρέτησε στο Ιράκ, για να επιστρέψει στη συνέχεια και να σπουδάσει αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και μετά στο Γιέιλ.

«Στους ανθρώπους του Μιντλταουν του Οχάιο και σε όλες τις ξεχασμένες κοινότητες στο Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και το Οχάιο, και σε κάθε γωνιά του έθνους μας, σας το υπόσχομαι αυτό», είπε. «Θα είμαι ένας αντιπρόεδρος που δεν ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε».

Ο 39χρονος γερουσιαστής του Οχάιο έχει υπηρετήσει στη Γερουσία για λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταμορφώθηκε γρήγορα τα τελευταία χρόνια από δριμύς επικριτής του πρώην προέδρου σε ένθερμος υπερασπιστής του και τώρα βρίσκεται σε θέση να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης του κόμματος και ο λαμπαδηδρόμος του πολιτικού κινήματος «Make America Great Again» του Τραμπ.

Ο διάδοχος του Τραμπ;

Ο Βανς μπαίνει στην κούρσα καθώς οι ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία των υποψηφίων προέδρων έχουν βρεθεί ψηλά στη λίστα των ανησυχιών των ψηφοφόρων. Επελέγη επίσης από τον Τραμπ ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του – στην οποία ο πρώην πρόεδρος έφτασε χιλιοστά από τον θάνατο. Αυτά τα δύο στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημασία ενός πιθανού διαδόχου.

Η απόφαση του Τραμπ να επιλέξει τον Βανς δεν αφορούσε απλά την επιλογή αντιπροέδρου, τόνισε στο Associated Press ο βουλευτής της Ιντιάνα Τζιμ Μπανκς.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε στο πρόσωπο του Τζέι Ντι Βανς το μέλλον της χώρας, το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το μέλλον του κινήματος America First», είπε.