Skip to main content

Πυρκαγιά στο Σοφικό: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο- Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την μάχη με τις φλόγες

Μπορεί να μην είχε θύματα πολίτες, αλλά είχε θύματα πυροσβέστες η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο Σοφικό Κορινθίας και έκαψε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας ακόμη πυροσβέστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο τέταρτος πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, επιχειρούσε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά, καθώς δεν είχε βάρδια.

Οι πυροσβέστες που διακομίστηκαν νωρίτερα στο νοσοκομείο είναι ένας Επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η εν λόγω φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.42 και αναπτύχθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικίες ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονταν στο πεδίο με μηχανήματα έργου του Στρατού και των ΟΤΑ προσπαθούσαν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να περιοριστεί.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από την μάχη με τις φλόγες

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από την μεγάλη πυρκαγιά στο Σοφικό, όπου οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα, όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)