Skip to main content

Φωτιά τώρα στην Άνω Άκρια Ηρακλείου Κρήτης – Εκκενώνονται οικισμοί

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΨΩΜΑΣ Β.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου, κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Ασήμι

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές αρχές για ακόμη μία πυρκαγιά στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, στην Κρήτη. Το νέο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Άνω Άκρια Ηρακλείου.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου, κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Ασήμι.

Είχε προηγηθεί, λίγα λεπτά πριν, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, είχαν εκδηλωθεί δύο ακόμη πυρκαγιές στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ωστόσο έχουν πλέον περιοριστεί. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, στους κατοίκους του οποίου είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ηράκλειο, με τους πυροσβέστες να δίνουν πλέον μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Το δεύτερο μέτωπο, το οποίο εκδηλώθηκε στο Θραψανό Ηρακλείου, είναι σε ύφεση.

Mάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα

Από το πρωί, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν μέτωπα στην Οχθιά Αιτωλοακαρνανίας και στην Καλλιρρόη Κιλκίς, ενώ ακόμη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Σουφλί Έβρου.

Β. Κικίλιας για πυρκαγιές: Δύσκολη εβδομάδα – Σχεδόν καθημερινά έχουμε τουλάχιστον μια επικίνδυνη φωτιά στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί πυρκαγιά στην Κέα, ενώ οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σεριζιανά Ιωαννίνων. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει επίσης το μέτωπο στην Κέρκυρα.