Skip to main content

Λιτόχωρο: Πάλευαν να σηκώσουν το κλαδί και να σώσουν την 44χρονη μητέρα – Ο σύζυγος της κρατούσε σφιχτά το χέρι

Οι στιγμές της ανείπωτης τραγωδίας

Βυθισμένη στο πένθος είναι η κοινωνία του Λιτοχώρου στην Πιερία, μετά τον τραγικό χαμό της 44χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, που καταπλακώθηκε από κλαδί πλατάνου, την ώρα που καθόταν σε υπαίθρια καφετέρια.

Η γυναίκα της με τον άνδρα της και την ανηψιά της κάθονταν σε καφετέρια, στην περιοχή Λάκος, το βράδυ της Παρασκευής, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Οι τραγικές στιγμές

Ενώ απολάμβανε αμέριμνη το ποτό της, έπεσε επάνω της το κλαδί και επικράτησε πανικός. Τουλάχιστον 10 άτομα, σύμφωνα μ τις μαρτυρίες, έτρεξαν για να σηκώσουν το τεράστιο κλαδί και να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα. Κάποιοι επιχείρησαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ ο σύζυγός της, της κρατούσε σφιχτά το χέρι. Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβέστες με δύο οχήματα και απεγκλώβισαν τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Συντετριμμένος ο σύζυγος του θύματος περιέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας. «Δεν καταλάβαμε καν τι έγινε. Ακούσαμε ένα μπαμ», είπε.

Αυτοψία από το δασαρχείο και προανάκριση

Σημειώνεται ότι η καφετέρια ήταν γεμάτη με κόσμο, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. Όπως τονίζουν θαμώνες, από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Αυτοψία από το δασαρχείο δεν διεπίστωσε κάποια αρρώστια στο πλατάνι. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη, αλλά αφέθη ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Διενεργείται προανάκριση.