Skip to main content

Στιμάγκα Κορινθίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες σε χαράδρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI

Με το πρώτο φως της ημέρας, κινητοποιήθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα

Μάχη με διάσπαρτες εστίες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στις διάσπαρτες εστίες που καίνε εντός χαράδρας.

Φωτιά τώρα στο Μαρκόπουλο

Μικρές εστίες σε 2 χαράδρες

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για δύσκολη περιοχή, με χαράδρες στις οποίες είναι δύσκολο να επιχειρήσουν αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες σε 2 χαράδρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Η φωτιά έλαβε χθες μεγάλες διαστάσεις, κινούμενη στον ορεινό όγκο της Κορινθίας.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ξάνθη

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει κατασβεστεί.

Η εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και συσσωρευμένα, κυρίως ανακυκλώσιμα, υλικά.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη.

Επιπλέον, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πηγάδια, Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός Ξάνθης προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Ροδόπη

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Β. Κικίλιας: 2.000 φωτιές από την αρχή του καλοκαιριού – Η πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδος τα τελευταία 20 χρόνια