Skip to main content

Ιωάννινα: Καύσωνας το μεσημέρι, φθινόπωρο το απόγευμα

Μέσα σε δύο ώρες η θερμοκρασία υποχώρησε 16 βαθμούς

Μία ακραία μεταβολή σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Ιωάννινα, καθώς μέσα σε δύο ώρες οι 37 βαθμοί θερμοκρασίας υποχώρησαν στους 21.

Χαριτολογώντας, στις 2 μετά μεσημβρίαν η πόλη είχε καύσωνα και μόλις δύο ώρες αργότερα, στις 4 μμ, οι συνθήκες ήταν σχεδόν φθινοπωρινές.

Στο γεγονός αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, σημειώνοντας:

Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα: Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒCκαι η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν την μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή. Από την ανάρτηση στο fb του καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων κ. Άρη Μπαρτζώκα.

Μπουρίνι

Η πτώση της θερμοκρασίας συνοδεύτηκε από δυνατό αέρα προκαλώντας μάλιστα αρκετά προβλήματα, καθώς έπεσαν δέντρα σε δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα.

Συνολικά οι πυροσβεστικοί σταθμοί της πόλης, σύμφωνα με τοπικά μέσα, κλήθηκαν να επέμβουν σε 10 περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας πεσμένα δέντρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6qtooQ2ArM