Skip to main content

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Εν αναμονή απολογίας τής φερόμενης ως αρχηγού

Από νωρίς το πρωί απολογούνται ο ένας μετά τον άλλον οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι ως  μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα έτσι ώστε να αποφεύγουν βεβαιώσεις παράβασης.

Μέχρι τώρα έχουν απολογηθεί πέντε κατηγορούμενοι και σε λίγο θα αρχίσει την απολογία της η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος.

Κύκλωμα εκβιαστών: Δωροδοκίες – εξπρές με ραντεβού στο ημίφως

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 43χρονη φέρεται να προσέγγιζε μαζί με συγκατηγορούμενό της καταστηματάρχες εστίασης, προσφέροντάς τους «βοήθεια» για να αποφεύγουν τα πρόστιμα από βεβαιώσεις παράβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη δημοτική υπάλληλος στην οποία αποδίδεται αρχηγικός ρόλος, θα αρνηθεί τις κατηγορίες. Θα υποστηρίξει ότι είχε διεκπεραιωτικό ρόλο, ενώ θα ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει κατάθεση καταστηματάρχη που να την «καίει».

Η οργάνωση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν «επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ιεραρχική δομή κατανομή εγκληματικών ρόλων και εγκληματική σε βάθος χρόνου προοπτική στην οποία η βούληση του καθενός υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας».

naftemporiki.gr

Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή δύο από τους οκτώ κατηγορούμενους